Ramazan ayının 27. gecesi "Kadir Gecesi"dir. İnsanlara dünyada ve ahirette mutlu olmanın yollarını gösteren dinimizin kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim Peygamberimize Ramazan ayı içinde Kadir Gecesi'nde inmeye başlamış, Hz. Muhammed (s.a.s.)'e peygamberlik görevi bu gecede verilmiş ve İslâm güneşi bu gecede doğmuştur. İşte bu önemli olaylar Kadir Gecesi'ne büyük bir şeref vermiş, üstün bir değer kazandırmıştır.Kadir gecesinin bin aydan daha haylırlı olduğu Kur'an-ı Kerim'de açıkça bildirilmiştir.

 
Kadir Gecesi dileklerimizi, isteklerimizi Allah'a arz etmek için de değerli bir fırsattır. Kadir Gecesi, Allah'ın rahmet ve bağışlanmasının sağanak halinde yeryüzüne indiği, dileyen her müminin armağanlara gark ettiği bir gecedir. Hepimize hayırlı olsun..

“Kim erdemine inanarak ve sevabını umarak Kadir Gecesini ihya ederse Allah onun bütün geçmiş günahlarını bağışlar”
~Hadis'i Şerif~

Bu gecenin size, ailenize ve bütün İslam alemine hayır bereket ve huzur getirmesini diliyor ve dua ediyorum
Kadir geceniz mübarek olsun...




Duâdan bıkkınlık göstermeyiniz. 
Çünkü duâ ile beraber olan hiç kimse helâk olmamıştır. .

~Hz. Muhammed (s.a.v)~

^^ Ramazan bereketi, Ramazan coşkusu yerini buruk bir sevince bırakıyor. Artık Kadir Gecesi’ni arayacağımız zamanlara geldik. Gizli hazineye erişmek, içinden cevherler devşirmek için herkesin uyanık olması gereken zamanlara. Bir arayış ile bir umut ile… Belki sabahlara kadar, belki bir göz kırpma aralığında…


Hak Teala soruyor: “Kadir Gecesi’nin ne olduğunu sen bilir misin?” Bilmemizi istediği için, hatta bilelim diye, bilelim ve bulalım diye soruyor. Belki arayalım diye, bulmasak bile arayalım diye soruyor. Ya buluverirsek!?

Kadir Gecesi, bin aydan evla, milyon geceden değerli bir gece. Kadir-kıymet bilen; kadir-kıymete dönen gece. Cebrail’in gelip, yer semasına meleklerin indiği, açık gök kapılarından dilek dilek cümlelerin Yaradan’a vardığı, duaların katman katman göklere ağdığı, dünyaya rahmetin dalga dalga yağdığı gece… Kulların melek olduğu, yeryüzünün melekle dolduğu gece… Hak Teala müjdeliyor ya hani, “Cebrail ve melekler o gecede Rabb’lerinin izniyle her türlü iş için iner de iner.” Sanki kanat şakırtılarıyla ruhların yıkandığı, insanların kendini neredeyse melek sandığı gece. Ve “Tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir” o gece, kıymet bilene yasin yasin, ayet ayet bir şenliktir. Ecri ve kıymeti öyle anlatılır ki, eğer bir mü’min, bin ay kılıcını üzerinden çıkarmadan gaza eylese veya gündüzleri oruç tutup geceleri de sabaha kadar ibadetle geçirse, olmadı, bir yıldan bir yıla akşam ve yatsı namazlarını cemaatle kılsa, mükâfatı o gecenin mükâfatına anca yetişiyor. Bu bereket, her geleni Hızır bilen insanların yılda bir geceyi kadir bilmelerinin karşılığı. Bir kıymet ve değer gecesi, kıymetli ve değerlilerin gecesi. Değer bilip af dileme gecesi, affın bol bol dağıtıldığı gece.
“İlahi! Gerçekten Sen çok affedicisin, affı seversin, bizleri de affet!” Amin. ^^

Kadir Gecesi Yapılacak Duâ

"Allahumme inneke afuvvun kerîmun tuhibbul afve fa'fu annî."

Anlamı:

"Allah'ım, şüphesiz sen affedicisin, ikram sahibisin, affetmeyi seversin, beni affet." (Tirmizi, Daavat, 12)




Yorum Gönder Blogger

 
Top