Herkese Tekrardan Selamlar..

FarmvilleBot Parser&Settings güncellemesini biraz önce yayınlamıştım.

P&S(V22404f) güncellemesi bazı değişiklik ve yeniliklerle geldi. Bunlardan bahsedeceğim.

Eğer Bot kullanıyorsanız bu nota bakınız.. Önemli değişiklikler mevcut..!!

Vertabanı seçenekleri (Gamefiles and Database bölümü) : http://prntscr.com/1teznt

✏  1. Seçenek :
Resim ve eklentilerde eksik veri olup olmadığını kontrol etmek için, bBotun çalışabilmesi için gereken yeni veritabanı bilgilerini güncellemek için Force Load new Game files + New Pictures ' i işaretleyiniz.

Bu seçenek önceden de vardı. Eklentilerde resimler görünmediğinde bu seçeneği işaretleyip güncellediğimizde düzeliyodu.
Bu seçeneğe ek olarak aşağıda anlatacağım 2 veritabanı yenileme seçeneği daha geldi.
Gelelim diğerlerine..

✏  2. Seçenek:
Veritabanını temizler. Yani tüm resimleri düzenler. Zynga son zamanlarda bazı resimlerin yani item resimlerinin yerini değiştirdi, boyutlarını değiştirdi. Bu değişiklikler veritabanında oldu fakat bottaki dosyalarda da bu düzenlemelerin yapılması gerekiyor. Bazen de çoğu item resimlerini kaldırıp yeniden eklemesi gerekiyor. Bu işlemi yapacak. Ama artık daha hızlı yapıyor.
Bu seçeneği işaretleyip save yapınca bu veritabanınızı kaldırır.
http://prntscr.com/1tdwrc
http://prntscr.com/1tew63 bu güncellemeler xml olarak iniyor. Ama Zyn. sunucularından kaynaklı olan durumlarda locket(kilitli) kalabiliyor. Bu sorun değil. Ayrıca logda Deleted yazısını görebilirsiniz. Bu da yukarıda açıkladığım gibi değiştirilen resimlerin eskilerini siliyor. Veritabanını serbest bırakıyor.
Sorun değil yani..

✏  3. seçenek kullanılırsa 2+1 ile birlikte kullanılacak ve tüm eski verilerin yerini yenileri alacak. Yani data.squilte dosyalarında olan veritabanı bilgilerini kaldırır ve yeniden yükler.
Bu data botta dosya temizliği yaptığımızda sildiğimiz dosyalardandır. Silinmesinin bir zararı olmaz. Bu seçenekte item isimleri ve resimlerinin eksik olup olmadığını kontrol eder. Bu yüzden tavsiye edilir, zararı yok. Bu seçenekle bottaki veritabanını temizleyipi dosyalarınızı yeniden yükler..
http://prntscr.com/1tesgn

◾ 22404e 'ile makyaj, yani dış görünüm düzenlemesi eklendi demiştim..
Bu düzenlemelerden biri de yeni sekme kontrol bölümü. Yani. Eskiden tek tek ayrı sekme açtığımız seçenekler artık daha basit açılıyor..
Resimlerle görelim.
http://prntscr.com/1tflsj
http://prntscr.com/1tfeum
Listedeki seçeneklerden; örneğin Seeder, Rewards(Linkler için) Logs of Parser(Önceki log ve amf hata logları) Animals, Trees, Building vb. seçeneklerden hangisini işaretleyip save yaparsanız yan sekmede onu açar.
Resimde de olduğu gibi  seçtikleriniz save + reflesh yaptığınızda yanda açılıyor. Eskiden olduğu gibi mantık aynı ama Tab Control adı altında ayrı bir bölümde sıralanmış. İerleyen parser güncellemelerinde daha sağlıklı, hoş hale gelecektir.
Bu hali bile yeterli olur.


◾ 22404e Bot /Settings sekmesinde en üstte Accept Presents from Friends bölümü eklendi. Buradan da settings sayesinde komşularınızın marketten fv ile gönderdikleri hediyeleri kabul edebileceksiniz. Eğer eklentilerle çok haşirneşirseniz eskiden rszsharebushel ile hediye yollar ve sonra aynı eklenti ile asıl hesabı açıp hediyeleri onaylatırdık. Çok paramız olduğu zaman. :) O mantıkla çalışıyor. Eğer bu seçeneği tıklayıp save + reflesh yaparsanız gelen hediyeleri kabul eder. Ama tıksız olursa bot bu istekleri göz ardı eder. (bu demek değildir ki; hediyeleri iptal edecek.) Sadece oyunda otomatik onaylama olmayacak. Tarlaya girdiğinizde yine onay ekranları gelecek. Ama tıkı olursa tarlaya girdiğinizde onay ekranıyla uğraşmazsınız. Tercih sizin..
http://prntscr.com/3ica6f


◾ 22404e  'ile eski parserde bazı eklentilerin CASH harcaması engellenmiş, sorun çözülere Fix'lenmiştir. Umarım Fv cash Sorunu yaşamazsınız..

◾ 22404e 'ile yeni tarlalar yayınlandığında tarla resimler,, eklentilerde görünen tarla resimler vb. resimleri otomatik günceller. Ama bu güncellemeler parserlerle orantılı olacak. Yani parser güncellendiğinde otomatik onlar da güncellenecek. İlerleyen güncellemelerde daha da stabil hale gelir.

◾ 22404e 'ile gelen bir diğer özellik de tarlalarla ilgili.
Tarla değiştirme seçeneğinin altına eklenen yeni tarla kutucukları tarlaları devre dışı bırakmaya yarıyor.
Yani, Glen Farm'a geçiş yapamıyorsunuz, hatalı, ya da oynamıyorsunuz bazı tarlalarda diyelim..
Bu tarlaların isminin altındaki kutucuğu işaretlerseniz o tarlaları yüklemez, oyunda o tarlaları atlar.
http://prntscr.com/1tdbx3

◾ 22404e 'ile bir başka özellik de tarla geçişi yapamadığınız zaman yardımcı oluyor. Bazen flash oyun, sunucu yüklenme sorunundan kaynaklanan tarladan atma vb. sorundan dolayı bot istemediğiniz tarlada kaldıysa veya elle girdiğinizde değiştiyse Botta buradan tarla seçerseniz elle oynamak istediğinizde yani, tarlaya girince bu seçtiğiniz tarla açılacak.. Bu ayar bot ile alakalı değil. Sadece facebook'ta tarlaya girince seçtiğiniz tarla açılır..
http://prntscr.com/1tgjh4

◾ 22404e 'ile küçük boyutlu data.sqlite (bazı veritabanı, bot dosyalar) kaldırılacak

◾ 22404e 'vesilesiyle Andrea'nın yapmış olduğu bir uyarıyı da sizlere aktarayım.
Tarla seçimleri arasında 'angler' balıklı göl ismini görenler; girmek isteyenler, orada çalıştırmak isteyenler varmış.  Angler Gölet bir tarla değil. Zyn. 'nın ufak bir oyunuydu. Tarla değil yani. Geçici bir şeydi. Bu yüzden bunu bot çalıştıramaz, unutmayın.. Çok yeni özellikler tamamen devredışı bırakılır.

22404e 'ile Resimlerin hızlı yüklenmesi

22404e  'ile Yeni tarlaların ilk yüklenmesinde alınan arıza bir fix ile düzeltildi.

↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔
NOT :
Bu ayar parser yeni güncellendiği için ve botunuzu temizleme gibi düşünürseniz tavsiye edilir.
Ama doğru yapmak gerekiyor.
Şimdi;

Sizlere tavsiyem şudur. Botunuzu kapatıp FvCleaner 2.91 ile temizleyin. Önce 1-1 / sonra da 1-2 ile temizleyin.
Sonra botu açıp bu 3 seçeneği de işaretleyin ve save + reflesh yapın.ve log aksın.
Bu ayardan sonra eklentileriniz çalışmayacaktır.
http://prntscr.com/1teznt
Çünkü tüm veritabanını silinmiş olacak.
Sonrasında settings'e gelip önce reflesh yapın.
1. ve 2. seçeneği işaretli tutun ama 3. seçeneğin işaretini kaldırıp tekrar save + reflesh yapın.
http://prntscr.com/1tdwrc
Veritabanını çoook hızlı bir şekilde güncelleyecektir. Sonrasında da bota reflesh token yapın. Eklentilerde de reflesh yapıp kullanabilirsiniz. Sürekli bu işlemi yapmanıza gerek yok. Sadece ilk yapın. Sonra düzenli olarak bot çalıştırıp güncellemeleri yapıyorsanız sorun olmaz..
↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔
Teşekkür ederim.
FarmvilleBot'u yaşatmaya çalışan Değerli Ralf'a çok teşekkürler.
Ve iyi brir bot öğreticisi olan Andrea'e  çok teşekkürler.
Umarım anlatabilmişimdir..

Deneyimlerinizi, sorunlarınızı bizlerle paylaşmaktan çekinmeyin.. Bu bilgileri arkadaşlarınızla da paylaşınız..

Saygılarımla..
FYP / Sessiz

Yorum Gönder Blogger

 
Top