Herkese Merhabalar.

Bir konuda uyarıda bulunmak istiyorum. Aslında bir iki günlük bir konu değil, 2 haftadır var bu virüs. Bana da ilk iki hafta önce gelmiş.

Geçtiğimiz haftalarda Twitter ve Youtube'un yasaklanıp Twitter'ın mahkeme kararıyla açılması ve youtube'un hala kapalı olması bu yasaklanmaların facebook 'a sıçrayıp sıçramayacağı endişesi yaşattığı bir gerçek.

Ve Bir gün uyandığımızda Facebook kapalı olarak görebilme ihtimaliniz olduğu için bu tür ''yalanlara'' kanabilirsiniz. Bunu fırsat bilen hacker’lar ise Facebook’ta yeni bir salgın başlattı. ‘Arkadaşlar Facebook Türkiye’de yasaklanıyor’ başlıklı gönderilerde iki gündür patlama yaşanırken, kullanıcıların yasaktan etkilenmemesi için verilen linkteki programın indirilmesi isteniyor. Elbette ne böyle bir yasak söz konusu, ne de sizi yasaktan koruyacak bir program!

Virüsün bilgisayarda nelere yol açtığı henüz bilinmezken, ilk etapta “Facebook yasaklanıyor” başlıklı mesajı kullanıcının hesabından paylaştığı ve bu şekilde yayılma şansı bulduğu dikkat çekiyor.

Gün geçmiyor ki Facebook veya Twitter’da yeni bir salgın baş göstermesin. Son olarak Facebook’un yasaklanacağını iddia eden bunun sözde reçetesini sunan mesajlar sosyal medyada hızla yayılıyor.

http://prntscr.com/3i8tuy



















Tıkladığınızda size virüs bulaşıyor ve güvenliğiniz tehlikeye giriyor ayrıca yayılması için oto post atıp sizin arkadaşlarınızı etiketliyor, onlara gönderiyor, yayılıp daha fazla kişiye ulaşıyor..

ASLA TIKLAMAYIN.!

Facebook’un yasaklanması gibi bir şey söz konusu değil. Böyle bir şey olsaydı dahi adı sanı duyulmamış ve kimden geldiği belli olmayan bu tür link’lere tıklayarak .exe soyadlı dosyaları indirmek oldukça tehlikeli. Bilgisayarları kontrolüne kolayca alabilecek bu tip programlardan kurtulmak da yüklemek kadar kolay olmadığından ve her antivirüs yazılımı bu hataları bertaraf edemediğinden siz siz olun, bu tip iletileri dikkate almayın.


Ülkemizde halen erişime kapalı olan YouTube’a girmek isteyen kullanıcılar istedikleri halde DNS numaralarını değiştirebileceği gibi, Fv almada kullandığımız eklentileri, güvenilir VPN uygulamalarını da indirerek siteye erişim sağlayabiliyor.

Lütfen gelen mesajlara, bildirimlere dikkat edin, hemen tıklamayın, size zarar verebilir, tüm listenize size geldiği gibi yayılabilir...

Bu notu arkadaşlarınızla paylaşıp hem destek olabilir hem de daha fazla kişinin bilinçlenmesine katkıda bulunabilirsiniz.
Teşekkürler.

FYP / Sessiz

Yorum Gönder Blogger

 
Top